Tips!
- Stek rätten med några kycklingfiléer. Bryn kycklingen i olja några minuter i en stekpanna, krydda med salt och peppar. Fördela över grönsakerna och stek klart i ugnen i 15–20 minuter.
- Linserna kan bytas ut mot förkokta bönor.
Du behöver
- 1 kålrot, ca 1 kg
- 2 rödlökar
- 2 apelsiner
- 2 matskedar flytande honung
- 4 matskedar olivolja
- 1 matsked vit balsamvinäger
- 1 tesked finriven ingefära
- 1 kryddmått chiliflakes
- 2 teskedar grovhackad rosmarin
- Salt och svartpeppar
- 2 deciliter belugalinser
- 200 gram getost
Gör så här
Skala och skär kålroten i mindre bitar. Skala och dela löken i två delar, skär i tunna skivor.
Riv ner skalet från 1 apelsin och pressa ner saften från 2 apelsiner i en skål. Tillsätt honung, olivolja, vinäger, ingefära, chiliflakes och rosmarin. Krydda med salt och peppar, blanda.
Lägg ut grönsakerna på en ugnsplåt och häll över apelsinblandningen. Blanda och ställ in plåten längst ner i ugnen. Rosta i 200 grader i ca 1 timme tills kålroten mjuknat och fått fin färg.
Koka linserna enligt anvisningen på förpackningen. Tillsätt dem mot slutet av ugnstiden. Dela osten i mindre bitar och ställ in i mitten av ugnen. Låt allt bli varmt i ca 3–5 minuter.