Du behöver
- 500 gram jordärtskocka
- 500 gram delikatesspotatis
- 1 gul lök
- 200 gram varmrökt sidfläsk
- 2 äpplen, t ex Aroma
- 2 matskedar olivolja Salsa verde
- 1 deciliter finhackad bladpersilja
- 1 matsked dijonsenap
- ½ citron rivet skal och pressad saft
- 3 matskedar olivolja
- Salt och svartpeppar
Gör så här
Tvätta, skrubba och skär jordärtskockan i grova bitar. Skölja och dela potatisen på samma sätt. Skala och dela löken på mitten och skär i tunna klyftor.
Skär sidfläsket i mindre bitar. Skölj och dela äpplena i två delar, kärna ur och skär i klyftor.
Lägg ut grönsakerna på en plåt och ringla över olivolja, krydda med lite salt och peppar. Rosta i mitten av ugnen på 200 grader i 15 minuter tills grönsakerna börjat mjukna.
Lägg ut grönsakerna på en plåt och ringla över olivolja, krydda med lite salt och peppar. Rosta i mitten av ugnen på 200 grader i 15 minuter tills grönsakerna börjat mjukna.
Salsa verde: Blanda bladpersilja, dijonsenap, rivet citronskal och pressad saft och olivolja. Smaka av med salt och svartpeppar.
Servera salsa verden till de ugnsrostade grönsakerna.