Skicka in ditt allra bästa recept!
Vår matskribent Kerstin Svensson lagar upp utvalda rätter efter inskickat recept. Maten blir fotograferad och publicerad i Icakuriren.
Mejla favoriten@icakuriren.se
Skriv ”Läsarfavoriten”,
Icakuriren, 205 07 Malmö.
Obs! Glöm inte att bifoga telefonnummer och en bild på dig själv.
Vinn grytan från Bagaren & Kocken!
Publicerade recept får en kvalitets-gryta i rostfritt av märket Mareld, rymmer 3,7 liter, värd 229 kr.
Du behöver
- 500 gram kalv-, lamm-, kött- eller vegofärs
- 1 matsked majsolja
- 2 teskedar salt
- 1–2 teskedar kanel
- 1–2 teskedar kajennpeppar
- 3 deciliter krossade tomater
- 2 zucchini
- 400 gram skivad potatis
- 3 skivade tomater
- ½ deciliter hackad mynta
- 150 gram fetaost
Gör så här
Fräs färsen i olja och krydda med salt, kanel och kajennpeppar.
Tillsätt krossade tomater och koka i 10 minuter.
Skiva zucchinin på längden med en osthyvel.
Smörj en stor form och varva potatis, zucchini och köttfärsröra. Lägg på skivade tomater och mynta. Smula över fetaosten.
Grädda i mitten av ugnen i 200 grader ca 40 minuter tills potatisen blivit mjuk.