Du behöver
- 1 gul lök
- 50 gram rotselleri
- ½ purjolök
- 1 morot
- Smör till stekning
- 400 gram krossade tomater
- 2 deciliter vitt vin
- 2 matskedar kalvfond
- Rosmarinkvistar
- Salt och svartpeppar
- 4 fläskkotletter Servering
- Pasta (t ex tagliatelle), ris eller pressad potatis
- Grönsallad
Gör så här
Skala och hacka lök och rotselleri. Ansa och skiva purjolöken. Skala och skär moroten i slantar.
Hetta upp smör i en stekpanna och fräs lök och grönsaker blanka utan att de får färg.
Tillsätt krossade tomater, vin, kalvfond och rosmarin. Låt koka i ca 15 minuter.
Salta och peppra kotletterna. Hetta upp smör i en stekpanna och bryn kotletterna på båda sidor.
Lägg ner kotletterna i tomatsåsen. Låt allt sjuda i ca 10 minuter.
Servera med tagliatelle och grönsallad.