Mustig italiensk köttgryta på kotlett

Mustiga köttgrytan osso buco görs här på kotlett istället för kalvkött.


4 portioner

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 50 gram rotselleri
  • ½ purjolök
  • 1 morot
  • Smör till stekning
  • 400 gram krossade tomater
  • 2 deciliter vitt vin
  • 2 matskedar kalvfond
  • Rosmarinkvistar
  • Salt och svartpeppar
  • 4 fläskkotletter
  • Servering
  • Pasta (t ex tagliatelle), ris eller pressad potatis
  • Grönsallad

Gör så här

1

Skala och hacka lök och rotselleri. Ansa och skiva purjolöken. Skala och skär moroten i slantar.

2

Hetta upp smör i en stekpanna och fräs lök och grönsaker blanka utan att de får färg.

3

Tillsätt krossade tomater, vin, kalvfond och rosmarin. Låt koka i ca 15 minuter.

4

Salta och peppra kotletterna. Hetta upp smör i en stekpanna och bryn kotletterna på båda sidor.

5

Lägg ner kotletterna i tomatsåsen. Låt allt sjuda i ca 10 minuter.

6

Servera med tagliatelle och grönsallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top