Palsternackschips med tångkaviar

Rotfruktschips smakar bra som tilltugg till drinken. Här är de toppade med smetana och tångkaviar.

Tillagningstid: 20 minuter + 20 minuter i ugnen
Ca 40 stycken

Tips!

  • Det är viktigt att palsternackan är stor, palsternacksskivorna kommer att krympa i ugnen.
  • Om du inte hinner göra egna chips, finns det goda rotfruktschips att köpa.

Du behöver

  • 1 stor palsternacka
  • Rapsolja
  • Salt
  • 1 deciliter smetana
  • ½ burk tångkaviar
  • Gräslök att klippa över

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader. Skala palsternackan och skiva den tunt. Det är enklast att få skivorna jämntjocka om du använder en mandolin.

2

Bred ut palsternacksskivorna i en bakpappersklädd långpanna. Lägg dem kant i kant (inte ovanpå varandra). Ringla över rapsolja och strö på salt.

3

Rosta i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt dem rinna av på hushållspapper.

4

Klicka på smetana och toppa med tångkaviar. Avsluta med att strö på gräslök.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top