Mascarponetrifle med jordgubbar

Avrunda middagen med en krämig och härligt söt dessert. Mascarponekrämen och jordgubbssylten kan förberedas dagen innan!

Tillagningstid: 25 minuter + tid för sylten att kallna
4 portioner

Du behöver

  • 200 gram mascarpone
  • 3 matskedar florsocker
  • 1 tesked vaniljsocker
  • 1 ½ deciliter vispgrädde
  • 2 teskedar finrivet limeskal
  • Jordgubbssylt
  • 250 gram färska eller frysta jordgubbar
  • 125 gram syltsocker
  • Garnering
  • 8 stora maränger
  • 4 rån
  • Några halverade jordgubbar
  • Minimaränger

Gör så här

1

Jordgubbssylt: Dela jordgubbarna i skivor och lägg dem tillsammans med syltsockret i en kastrull.

2

Låt blandningen koka upp samtidigt som du rör. Låt sylten koka på medelvärme i 5 minuter. Låt jordgubbssylten kallna.

3

Mascarponekräm: Lägg mascarpone, florsocker, vaniljsocker och vispgrädde i en bunke. Kör med en elvisp till en tjock kräm. Rör ner limeskalet.

4

Smula hälften av de stora marängerna på en tallrik.

5

Varva jordgubbssylt, mascarponekräm och maräng- smulor i 4 vackra glas.

6

Garnering: Stick i ett rån i varje glas och toppa med jordgubbshalvor, stora maränger och minimaränger. Servera genast.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top