Du behöver
- 200 gram mascarpone
- 3 matskedar florsocker
- 1 tesked vaniljsocker
- 1 ½ deciliter vispgrädde
- 2 teskedar finrivet limeskal Jordgubbssylt
- 250 gram färska eller frysta jordgubbar
- 125 gram syltsocker Garnering
- 8 stora maränger
- 4 rån
- Några halverade jordgubbar
- Minimaränger
Gör så här
Jordgubbssylt: Dela jordgubbarna i skivor och lägg dem tillsammans med syltsockret i en kastrull.
Låt blandningen koka upp samtidigt som du rör. Låt sylten koka på medelvärme i 5 minuter. Låt jordgubbssylten kallna.
Mascarponekräm: Lägg mascarpone, florsocker, vaniljsocker och vispgrädde i en bunke. Kör med en elvisp till en tjock kräm. Rör ner limeskalet.
Smula hälften av de stora marängerna på en tallrik.
Varva jordgubbssylt, mascarponekräm och maräng- smulor i 4 vackra glas.
Garnering: Stick i ett rån i varje glas och toppa med jordgubbshalvor, stora maränger och minimaränger. Servera genast.