Julköttbullar

Mörk sirap, senap och kryddpeppar ger köttbullarna extra karaktär. Strö gärna över lite lingon vid servering.


6-8 bufféportioner

Du behöver

  • ¾ deciliter ströbröd
  • ½ deciliter vatten
  • ½ deciliter mjölk, 3%
  • 1 tesked salt
  • ½ gul lök
  • 1 matsked smör
  • 500 gram blandfärs
  • 1 ägg
  • 1 matsked senap
  • 1 matsked mörk sirap
  • 1 tesked svartpeppar
  • ½ tesked krossade kryddpepparkorn
  • Garnering
  • Lingon + lingonblad

Gör så här

1

 Blanda ströbröd, vatten, mjölk och salt i en bunke. Låt blandningen stå och svälla i 10 minuter.

2

Skala och finhacka löken. Hetta upp smöret i en stekpanna och stek löken blank och smidig utan att den får färg.

3

Blanda ner färs, lök, ägg, senap, sirap och peppar i ströbrödet.

4

Forma till bollar och stek i smält smör på medelstark värme tills köttbullarna är genomstekta.

5

Garnering: Strö gärna över lite lingon vid servering.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top