Pizzasnäckor med julskinka

Läckra pizzasnäckor som görs på 20 minuter. Variera gärna fyllningen med parmaskinka eller mortadella.

Tillagningstid: 20 minuter
6 stycken

Du behöver

  • 1 förpackning utkavlad pizzadeg
  • 1 deciliter chilisås av ketchuptyp
  • 3-4 deciliter riven pizzaost
  • 6 tunna skivor julskinka
  • 1 matsked hackad basilika eller persilja
  • 1 matsked olivolja
  • Topping
  • Flingsalt
  • Färska örter till garnering

Gör så här

1

Rulla ut pizzadegen. Bred på chilisåsen och strö över riven ost. Toppa med skinkskivor och basilika.

2

Rulla ihop degen från kortsidan som en rulltårta och nyp ihop degkanten.

3

Skär försiktigt rullen i 6 bitar med en vass kniv. Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem lite med handflatan och ringla över olja.

4

Sätt in plåten i ugnens mitt och grädda i 225-250 grader i ca 12 minuter.

5

Smula över flingsalt och garnera med örter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top