Minigratänger med grönkål

De här läckra gratängerna med grönkål och svamp görs i smidigt portionsformat.

Tillagningstid: 40 minuter
6 bufféportioner

Du behöver

  • 10 champinjoner
  • 3 matskedar rapsolja
  • Ca 4 deciliter hackad grönkål
  • 1 matsked smör, rumsvarmt
  • Äggsmet
  • 3 ägg
  • 1-2 kryddmått salt
  • ½ kryddmått vitpeppar
  • 2 deciliter grädde
  • 100 gram riven gratängost

Gör så här

1

Skiva svampen och fräs den i hälften av oljan i ca 5 minuter. Ta upp på ett fat.

2

Häll resten av oljan i pannan, hetta upp. Lägg i kålen, fräs under omrörning i ca 3 minuter.

3

Äggsmet: Vispa ihop ingredienserna i en bunke, smaka av. Vänd ner svamp och kål, blanda väl.

4

Fördela blandningen i 6 smorda formar. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 20 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top