Skicka in ditt allra bästa recept!
Vår matskribent Kerstin Svensson lagar upp utvalda rätter efter inskickat recept. Maten blir fotograferad och publicerad i Icakuriren.
Mejla favoriten@icakuriren.se
Skriv ”Läsarfavoriten”,
Icakuriren, 205 07 Malmö.
Obs! Glöm inte att bifoga telefonnummer och en bild på dig själv.
Vinn grytan från Bagaren & Kocken!
Publicerade recept får en kvalitets-gryta i rostfritt av märket Mareld, rymmer 3,7 liter, värd 229 kr.
Tips!
Smeten räcker till 3 kakor. Passa på att frysa in till jul.
Du behöver
- 300 gram smör
- 4 ägg
- Cirka 5 deciliter (495 gram) strösocker
- 3 matskedar äppelmos
- 3 ½ deciliter mjölk
- Cirka 7 ½ dl (450 gram) vetemjöl
- 2 teskedar bikarbonat
- 1 matsked bakpulver
- 1 matsked mald kryddnejlika
Gör så här
Smält smöret.
Vispa ägg, socker och äppelmos ett par sekunder på högsta hastighet, sedan på lägsta hastighet till en pösig smet.
Värm mjölken och rör i den tillsammans med mjöl, bikarbonat, bakpulver och kryddnejlika.
Rör sist i det smälta smöret.
Häll smeten i tre smorda formar och grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen i 45 minuter.