Mjuk och mumsig pepparkaka

Den här kakan blir riktigt saftig och god. Tycker man det är för mycket smör kan man minska mängden eller utesluta det helt, säger Maj-Britt som skickat in detta läsarrecept.


3 kakor

Skicka in ditt allra bästa recept!

Vår matskribent Kerstin Svensson lagar upp utvalda rätter efter inskickat recept. Maten blir fotograferad och publicerad i Icakuriren.

Mejla favoriten@icakuriren.se
Skriv ”Läsarfavoriten”,
Icakuriren, 205 07 Malmö.
Obs! Glöm inte att bifoga telefonnummer och en bild på dig själv.

Vinn grytan från Bagaren & Kocken!

Stor kastrull 3,7 liter från märket Mareld

Publicerade recept får en kvalitets-gryta i rostfritt av märket Mareld, rymmer 3,7 liter, värd 229 kr.

Tips!

Smeten räcker till 3 kakor. Passa på att frysa in till jul.

Du behöver

  • 300 gram smör
  • 4 ägg
  • Cirka 5 deciliter (495 gram) strösocker
  • 3 matskedar äppelmos
  • 3 ½ deciliter mjölk
  • Cirka 7 ½ dl (450 gram) vetemjöl
  • 2 teskedar bikarbonat
  • 1 matsked bakpulver
  • 1 matsked mald kryddnejlika

Gör så här

1

Smält smöret.

2

Vispa ägg, socker och äppelmos ett par sekunder på högsta hastighet, sedan på lägsta hastighet till en pösig smet.

3

Värm mjölken och rör i den tillsammans med mjöl, bikarbonat, bakpulver och kryddnejlika.

4

Rör sist i det smälta smöret.

5

Häll smeten i tre smorda formar och grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen i 45 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top