Du behöver
- 500 gram lammfärs
- 1 deciliter naturell yoghurt
- 1 ägg
- ½ deciliter finhackad persilja
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- Salt, svartpeppar
- 1,3 kilo fast potatis
- Cirka 400 gram gröna linser, avrunna
- Naturell yoghurt Paprika- och tomatsås
- 4 grillade paprikor (finns på burk)
- 400 gram krossade tomater
- 1 rödlök, finhackad
- 1 vitlöksklyfta, skivad
- 1 kryddmått chiliflakes
- 1 tesked salt
- 1 tesked garam masala
- 2 matskedar flytande honung
- 1 matsked olivolja Marinad
- 1 tesked mald gurkmeja
- 1 tesked curry
- 2 teskedar svarta senapsfrön
- 2 teskedar flytande honung
- 2 matskedar olivolja
- 1 tesked salt
- 1 kryddmått svartpeppar Topping
- 150 gram chèvre, smulad
- 2 matskedar hackad persilja
Gör så här
Blanda färsen med yoghurt, ägg, persilja, vitlök, salt och peppar. Forma 8 lika stora färsbullar med hjälp av händerna. Skölj händerna i lite vatten så går det lättare.
Paprika- och tomatsås: Dela paprikorna i mindre bitar. Mixa med tomater, lök, vitlök, kryddor, honung och olja.
Fördela såsen i en smord ugnsform, lägg ner lammfärsbullarna. Gratinera mitt i ugnen i cirka 30 minuter.
Klyfta potatisen. Lägg i en bakpappersklädd långpanna.
Blanda marinaden, fördela jämnt över potatisen.
Rör om och rosta under ugnens mitt i ca 15 minuter. Vänd på klyftorna och rosta vidare i 6–7 minuter eller tills potatisen känns mjuk inuti.
Lägg potatisen på ett uppläggningsfat. Toppa med gröna linser och yoghurt.
Toppa färsbullarna med chèvre och persilja.