Glutenfria brownies

De goda browniesen har nötkräm i både smet och garnering.

2 tips till bakningen!

Det är viktigt att formen inte är större än 20×30 cm. Är formen större blir kakorna tunna. De riskerar dessutom att bli torra.

Dessa brownies är väldigt goda även utan topping.

Du behöver

  • 3 ägg
  • 350 gram hasselnötskräm
  • 5 deciliter mandelmjöl
  • 1 kryddmått salt
  • Garnering
  • Ca ½ burk hasselnötskräm
  • Vinbär eller hallon
  • Servering
  • Vispad grädde

Gör så här

1

Blanda ägg och nötkräm i en bunke. Tillsätt mandelmjöl och salt och rör så att allt blir ordentligt blandat.

2

Bred ut smeten i en bak- pappersklädd långpanna som mäter 20x30 cm.

3

Grädda kakan i mitten av ugnen i 175 grader i ca 15 minuter. Kakan ska vara lite kladdig. Låt kakan svalna något.

4

Dela kakan i ca 15 jämnstora rutor, använd gärna en degskrapa, det är enklast så.

5

Garnering: Spritsa nötkräm ovanpå rutorna och garnera med färska bär.

6

Servera gärna med vispad grädde.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top