2 tips till bakningen!
Det är viktigt att formen inte är större än 20×30 cm. Är formen större blir kakorna tunna. De riskerar dessutom att bli torra.
Dessa brownies är väldigt goda även utan topping.
Du behöver
- 3 ägg
- 350 gram hasselnötskräm
- 5 deciliter mandelmjöl
- 1 kryddmått salt Garnering
- Ca ½ burk hasselnötskräm
- Vinbär eller hallon Servering
- Vispad grädde
Gör så här
Blanda ägg och nötkräm i en bunke. Tillsätt mandelmjöl och salt och rör så att allt blir ordentligt blandat.
Bred ut smeten i en bak- pappersklädd långpanna som mäter 20x30 cm.
Grädda kakan i mitten av ugnen i 175 grader i ca 15 minuter. Kakan ska vara lite kladdig. Låt kakan svalna något.
Dela kakan i ca 15 jämnstora rutor, använd gärna en degskrapa, det är enklast så.
Garnering: Spritsa nötkräm ovanpå rutorna och garnera med färska bär.
Servera gärna med vispad grädde.