Du behöver
- 400 gram tagliatelle eller pappardelle Ragú
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 morot
- 1 selleristjälk
- 2 matskedar smör
- 2 matskedar olivolja
- 400 gram nötfärs
- 100 gram pancetta
- 2 matskedar tomatpuré
- 1 burk passerade tomater, ca 400 gram
- 1 deciliter torrt vitt vin
- 1 deciliter vatten
- 1 tesked timjan
- 1 tesked rosmarin
- Salt, nymalen svartpeppar Servering
- 50 gram parmesan, nyriven
- Sallad och vinägrett
Gör så här
Ragú: Skala och finhacka lök, vitlök och morot. Strimla och finhacka sellerin.
Hetta upp smör och olivolja och stek färsen tills den är nästan genomstekt.
Skär pancettan i mindre bitar. Tillsätt den och stek på ganska hög värme tills färsen är genomstekt.
Tillsätt de hackade grönsakerna och fräs i några minuter, rör om då och då.
Tillsätt tomatpuré, passerade tomater och vin. Låt allt få ett uppkok och häll i vattnet. Tillsätt timjan och rosmarin, krydda med salt och peppar.
Låt såsen puttra under lock i 1 timme tills den är riktigt mustig i smak och konsistens. Späd ev med lite vatten.
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av vattnet, men spara några matskedar pastavatten att reda såsen med.
Blanda pastan med såsen och tillsätt pastavattnet.
Lägg upp och servera pastan toppad med nyriven parmesan. Bjud rätten med en god sallad och vinägrett.