Du behöver
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 matsked smör
- 300 gram salsiccia, färsk
- 150 gram champinjoner
- 2 deciliter grädde
- 1 deciliter vitt vin
- 1 tesked finhackad rosmarin
- Salt, svartpeppar
- 500 gram färsk ravioli med svampfyllning
- 2–3 msk grovhackad bladpersilja Servering
- Parmesan
Gör så här
Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp en stekpanna och tillsätt smöret. Fräs lökblandningen tills den börjat mjukna utan att ta färg.
Gör ett snitt med en vass kniv i korven och dra bort skinnet. Dela i grova bitar och tillsätt i pannan. Stek i några minuter under omrörning tills korven fått lite färg.
Skär svampen i skivor. Tillsätt den och låt fräsa med i 2 minuter.
Tillsätt grädde, vin och rosmarin. Krydda med salt och peppar. Låt såsen få ett uppkok, och låt puttra samman till en krämig konsistens.
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.Häll av pastavattnet, men spara 2 matskedar.
Blanda ner pastan och pastavattnet i såsen, rör om.
Servera genast med nyriven parmesan.