Gräddig pasta med salsiccia och svamp

Snabblagad pastarätt med salsiccia, champinjoner och gräddig sås.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 matsked smör
  • 300 gram salsiccia, färsk
  • 150 gram champinjoner
  • 2 deciliter grädde
  • 1 deciliter vitt vin
  • 1 tesked finhackad rosmarin
  • Salt, svartpeppar
  • 500 gram färsk ravioli med svampfyllning
  • 2–3 msk grovhackad bladpersilja
  • Servering
  • Parmesan

Gör så här

1

Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp en stekpanna och tillsätt smöret. Fräs lökblandningen tills den börjat mjukna utan att ta färg.

2

Gör ett snitt med en vass kniv i korven och dra bort skinnet. Dela i grova bitar och tillsätt i pannan. Stek i några minuter under omrörning tills korven fått lite färg.

3

Skär svampen i skivor. Tillsätt den och låt fräsa med i 2 minuter.

4

Tillsätt grädde, vin och rosmarin. Krydda med salt och peppar. Låt såsen få ett uppkok, och låt puttra samman till en krämig konsistens.

5

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.Häll av pastavattnet, men spara 2 matskedar.

6

Blanda ner pastan och pastavattnet i såsen, rör om.

7

Servera genast med nyriven parmesan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top