Fläskfilé under ett täcke av grädde, chilisås och sparris

Fläskfilé under ett täcke av grädde, chilisås och sparris smakar gott med en fräsch sallad och pressad potatis. Denna festliga fläskfilé serverar Irène gärna till både barn och barnbarn. Själv har hon fått receptet – som hon kallar både pålitligt och populärt – i arv från sin mor.


4 portioner

Skicka in ditt allra bästa recept!

Vår matskribent Kerstin Svensson lagar upp utvalda rätter efter inskickat recept. Maten blir fotograferad och publicerad i Icakuriren.

Mejla favoriten@icakuriren.se
Skriv ”Läsarfavoriten”,
Icakuriren, 205 07 Malmö.
Obs! Glöm inte att bifoga telefonnummer och en bild på dig själv.

Vinn grytan från Bagaren & Kocken!

Stor kastrull 3,7 liter från märket Mareld

Publicerade recept får en kvalitets-gryta i rostfritt av märket Mareld, rymmer 3,7 liter, värd 229 kr.

Du behöver

  • 600 gram fläskfilé
  • Salt, peppar
  • Piffi allkrydda
  • 2 matskedar smör
  • 1 burk, 290 gram, champinjoner
  • 1 burk, 330 gram, sparris
  • Gräddsås
  • 3 deciliter vispgrädde
  • 1 deciliter chilisås

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Smörj en form. Putsa och skiva köttet. Krydda med salt, peppar och allkrydda och bryn skivorna i smör och lägg sedan i formen.

3

Stek champinjonerna i smör och lägg ovanpå köttet. Lägg på sparrisen.

4

Vispa grädden men inte för hårt. Blanda i chilisås och häll över köttet. Gratinera tills rätten fått fin färg. Servera med pressad potatis och sallad med salladsblad, tomat, gurka och mango.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top