Skicka in ditt allra bästa recept!
Vår matskribent Kerstin Svensson lagar upp utvalda rätter efter inskickat recept. Maten blir fotograferad och publicerad i Icakuriren.
Mejla favoriten@icakuriren.se
Skriv ”Läsarfavoriten”,
Icakuriren, 205 07 Malmö.
Obs! Glöm inte att bifoga telefonnummer och en bild på dig själv.
Vinn grytan från Bagaren & Kocken!
Publicerade recept får en kvalitets-gryta i rostfritt av märket Mareld, rymmer 3,7 liter, värd 229 kr.
Du behöver
- 600 gram fläskfilé
- Salt, peppar
- Piffi allkrydda
- 2 matskedar smör
- 1 burk, 290 gram, champinjoner
- 1 burk, 330 gram, sparris Gräddsås
- 3 deciliter vispgrädde
- 1 deciliter chilisås
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj en form. Putsa och skiva köttet. Krydda med salt, peppar och allkrydda och bryn skivorna i smör och lägg sedan i formen.
Stek champinjonerna i smör och lägg ovanpå köttet. Lägg på sparrisen.
Vispa grädden men inte för hårt. Blanda i chilisås och häll över köttet. Gratinera tills rätten fått fin färg. Servera med pressad potatis och sallad med salladsblad, tomat, gurka och mango.