Blåbärsglass med citronsmak

En lättfixad dessert som passar för solvarma dagar! Kombinationen blåbär och citron är väldigt god. Prova själv!

Tillagningstid: 25 minuter + tid i frysen
4 portioner

Du behöver

  • 4 citroner
  • 2 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 3 dl frysta eller färska blåbär
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk pressad citron
  • Garnering
  • Blåbär

Gör så här

1

Skär bort en bit av båda ändarna på citronerna. Skär bort lite mer av den änden som är toppig. Gröp ur innehållet, spara 2 msk pressad citron till glassen.

2

Vispa äggulor och florsocker med en elvisp, vispa i någon minut.

3

Mosa blåbären med en gaffel. Vispa grädden. Rör ner citronsaft och blåbär i socker- och äggblandningen. Vänd försiktigt ner grädden.

4

Fyll citronerna med glassmet och ställ dem i frysen, gärna över natten. Frys in överbliven glassmet i en skål.

5

Skeda upp den överblivna glassen och lägg den ovanpå citronerna. Trä blåbär på 4 tandpetare och stick i dem i glassen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top