Du behöver
- 4 citroner
- 2 äggulor
- 1 dl florsocker
- 3 dl frysta eller färska blåbär
- 2 dl vispgrädde
- 2 msk pressad citron Garnering
- Blåbär
Gör så här
Skär bort en bit av båda ändarna på citronerna. Skär bort lite mer av den änden som är toppig. Gröp ur innehållet, spara 2 msk pressad citron till glassen.
Vispa äggulor och florsocker med en elvisp, vispa i någon minut.
Mosa blåbären med en gaffel. Vispa grädden. Rör ner citronsaft och blåbär i socker- och äggblandningen. Vänd försiktigt ner grädden.
Fyll citronerna med glassmet och ställ dem i frysen, gärna över natten. Frys in överbliven glassmet i en skål.
Skeda upp den överblivna glassen och lägg den ovanpå citronerna. Trä blåbär på 4 tandpetare och stick i dem i glassen.