Enkel och snabblagad asiatisk lax i ugn – läsarrecept

Lika bra till både vardag och fest – väninnans enkla och välsmakande laxrätt har blivit ett säkert kort i Birgittas receptbok.


4 portioner

Skicka in ditt allra bästa recept!

Vår matskribent Kerstin Svensson lagar upp utvalda rätter efter inskickat recept. Maten blir fotograferad och publicerad i Icakuriren.

Mejla favoriten@icakuriren.se
Skriv ”Läsarfavoriten”,
Icakuriren, 205 07 Malmö.
Obs! Glöm inte att bifoga telefonnummer och en bild på dig själv.

Vinn grytan från Bagaren & Kocken!

Stor kastrull 3,7 liter från märket Mareld

Publicerade recept får en kvalitets-gryta i rostfritt av märket Mareld, rymmer 3,7 liter, värd 229 kr.

Du behöver

  • 4 bitar laxfilé
  • 1 tesked salt
  • 1 tesked malen ingefära
  • 1 tesked farinsocker
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 limefrukt, saften
  • 3 deciliter vispgrädde
  • Servering
  • Kokt ris eller potatis
  • Sockerärtor

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg laxen i en form och krydda med salt, ingefära och farinsocker.

2

Riv över vitlöken och pressa över limen. Avsluta med att hälla på grädden.

3

Tillaga laxen i ugnen i cirka 20 minuter.

4

Servera med kokt ris eller potatis och sockerärter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top