Skicka in ditt allra bästa recept!
Vår matskribent Kerstin Svensson lagar upp utvalda rätter efter inskickat recept. Maten blir fotograferad och publicerad i Icakuriren.
Mejla favoriten@icakuriren.se
Skriv ”Läsarfavoriten”,
Icakuriren, 205 07 Malmö.
Obs! Glöm inte att bifoga telefonnummer och en bild på dig själv.
Vinn grytan från Bagaren & Kocken!
Publicerade recept får en kvalitets-gryta i rostfritt av märket Mareld, rymmer 3,7 liter, värd 229 kr.
Du behöver
- 4 bitar laxfilé
- 1 tesked salt
- 1 tesked malen ingefära
- 1 tesked farinsocker
- 1 vitlöksklyfta
- 1 limefrukt, saften
- 3 deciliter vispgrädde Servering
- Kokt ris eller potatis
- Sockerärtor
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg laxen i en form och krydda med salt, ingefära och farinsocker.
Riv över vitlöken och pressa över limen. Avsluta med att hälla på grädden.
Tillaga laxen i ugnen i cirka 20 minuter.
Servera med kokt ris eller potatis och sockerärter.