Vattenmelon med rostad rosmarin

Gott till grillat! Melonen får het och aromatisk smak från chili och rosmarin.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 liten vattenmelon
  • 2 matskedar olivolja
  • 1 matsked grovhackad rosmarin
  • 1 deciliter tjock yoghurt, 10%
  • 1 kryddmått chiliflakes
  • Flingsalt och svartpeppar
  • 2 matskedar hallonvinäger eller vit balsamvinäger
  • 1 tesked flytande honung
  • 1 lime, i klyftor

Gör så här

1

Skala och dela melonen i mindre bitar.

2

Hetta upp en stekpanna och tillsätt olivolja och rosmarin. Fräs i 1 minut och häll upp på ett fat.

3

Fördela yoghurten på ett stort fat och toppa med melon. Strö över rostad rosmarin och krydda med lite chili, salt och peppar.

4

Ringla över vinäger och honung, krydda med lite salt och peppar.

5

Pressa över lime efter smak.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top