Smörgåstårta med lax och räkor

Den här smörgåstårtan med lax och räkor är god med både kallrökt och gravad lax.

Tillagningstid: 45 minuter | Extra tid: 2-3 timmar i kylen
3-4 portioner

Du behöver

  • 3 skivor landgångsbröd
  • 3 matskedar rumstempererat smör
  • Fyllning 1
  • 4 skivor kallrökt lax, skuren i ca 1/2 cm stora tärningar
  • 1 deciliter crème fraiche
  • 1 deciliter majonnäs
  • 1 matsked pepparrotskräm på tub
  • Fyllning 2
  • 200 gram frysta räkor, tinade, skalade och hackade
  • 2 hårdkokta ägg, grovhackade
  • 1 deciliter crème fraiche
  • 1 deciliter majonnäs
  • 3 matskedar finhackad gräslök
  • 1 droppe tabasco
  • Romkräm
  • 2 deciliter majonnäs
  • 3 matskedar crème fraiche
  • 1 matsked röd stenbitsrom
  • Garnering
  • 1/2 slanggurka
  • 300 gram frysta räkor, tinade och skalade
  • 1/2 ask klippt smörgåskrasse
  • 3 rädisor, skivade
  • Citronskivor
  • 3-4 dillkvistar

Gör så här

1

Kantskär brödet. Bred smör på brödskivorna.

2

Fyllning 1 + Fyllning 2: Blanda ingredienserna till fyllningarna i varsin bunke.

3

Bred fyllning 1 på den första brödskivan. Lägg på nästa brödskiva och bred på fyllning 2. Lägg på sista brödskivan. Slå in tårtan i plastfolie och låt vila i kylen i 2-3 timmar eller över natten.

4

Lägg tårtan på ett serveringsfat.

5

Romkräm: Blanda majonnäs, crème fraiche och rom och bred ut på toppen och runt tårtan.

6

Garnering: Skär gurkan i långa band, sedan i bitar. Fäst omlott runt tårtan. Toppa tårtan med räkor, krasse, rädisor, citronskivor och dillkvistar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top