Du behöver
- 3 skivor landgångsbröd
- 3 matskedar rumstempererat smör Fyllning 1
- 4 skivor kallrökt lax, skuren i ca 1/2 cm stora tärningar
- 1 deciliter crème fraiche
- 1 deciliter majonnäs
- 1 matsked pepparrotskräm på tub Fyllning 2
- 200 gram frysta räkor, tinade, skalade och hackade
- 2 hårdkokta ägg, grovhackade
- 1 deciliter crème fraiche
- 1 deciliter majonnäs
- 3 matskedar finhackad gräslök
- 1 droppe tabasco Romkräm
- 2 deciliter majonnäs
- 3 matskedar crème fraiche
- 1 matsked röd stenbitsrom Garnering
- 1/2 slanggurka
- 300 gram frysta räkor, tinade och skalade
- 1/2 ask klippt smörgåskrasse
- 3 rädisor, skivade
- Citronskivor
- 3-4 dillkvistar
Gör så här
Kantskär brödet. Bred smör på brödskivorna.
Fyllning 1 + Fyllning 2: Blanda ingredienserna till fyllningarna i varsin bunke.
Bred fyllning 1 på den första brödskivan. Lägg på nästa brödskiva och bred på fyllning 2. Lägg på sista brödskivan. Slå in tårtan i plastfolie och låt vila i kylen i 2-3 timmar eller över natten.
Lägg tårtan på ett serveringsfat.
Romkräm: Blanda majonnäs, crème fraiche och rom och bred ut på toppen och runt tårtan.
Garnering: Skär gurkan i långa band, sedan i bitar. Fäst omlott runt tårtan. Toppa tårtan med räkor, krasse, rädisor, citronskivor och dillkvistar.