Sparris med ryggbiff och gorgonzola

Sparris och gorgonzola gifter sig fint tillsammans. Här med ryggbiff.


4 portioner

Du behöver

  • 2 knippen grön sparris, 500 gram
  • 2 matskedar olivolja
  • 200 gram gorgonzolaost
  • 4 skivor ryggbiff à 150 gram
  • Salt och peppar

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader. Bryt av den nedersta träiga delen på sparrisen.

2

Klä en plåt med bakplåtspapper och födela sparrisen över plåten. Ringla över olivolja.

3

Skär gorgonzolan i små bitar. Fördela osten över sparrisen.

4

Stek i mitten av ugnen i 7-8 minuter tills osten har smält.

5

Krydda biffarna med salt och peppar. Stek dem, gärna i en grillpanna, i ca 3 minuter på varje sida.

6

Skär köttet i tunna skivor och servera tillsammans med gorgonzolasparrisen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top