Potatisgratäng med kryddig korv

Matig gratäng som får både fin färg och god smak av kryddig korv och krossade tomater.

Du behöver

  • 1.2 kilo fast potatis
  • 3 valfria kryddiga korvar
  • 1 gul lök
  • Olivolja
  • 10-15 färska basilikablad
  • 2.5 deciliter vispgrädde
  • 1 förpackning finkrossade tomater, ca 400 gram
  • 1 matsked torkad oregano
  • 1 tesked salt
  • 1 kryddmått svartpeppar
  • 1.5 deciliter riven lagrad ost
  • 250 gram cocktailtomater på kvist
  • Basilikablad till garnering

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader. Skiva potatisen och korven. Finhacka löken.Sätt ugnen på 225 grader. Skiva potatisen och korven. Finhacka löken

2

Hetta upp olja i en stekpanna och bryn korven.

3

Varva potatis, lök och korv i en smord ugnsfast form. Hacka basilikan.

4

Blanda grädden med krossade tomater och kryddor i en bunke. Häll blandningen över potatisen. Peta med en gaffel så att den rinner ner överallt. Strö över riven ost.

5

Grädda strax under ugnens mitt i ca 50 minuter tills gratängen har stannat och fått fin färg.

6

När 15 minuter återstår, lägg på cocktailtomaterna.

7

Ta ut gratängen och garnera med basilika.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top