Du behöver
- 1.2 kilo fast potatis
- 3 valfria kryddiga korvar
- 1 gul lök
- Olivolja
- 10-15 färska basilikablad
- 2.5 deciliter vispgrädde
- 1 förpackning finkrossade tomater, ca 400 gram
- 1 matsked torkad oregano
- 1 tesked salt
- 1 kryddmått svartpeppar
- 1.5 deciliter riven lagrad ost
- 250 gram cocktailtomater på kvist
- Basilikablad till garnering
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Skiva potatisen och korven. Finhacka löken.Sätt ugnen på 225 grader. Skiva potatisen och korven. Finhacka löken
Hetta upp olja i en stekpanna och bryn korven.
Varva potatis, lök och korv i en smord ugnsfast form. Hacka basilikan.
Blanda grädden med krossade tomater och kryddor i en bunke. Häll blandningen över potatisen. Peta med en gaffel så att den rinner ner överallt. Strö över riven ost.
Grädda strax under ugnens mitt i ca 50 minuter tills gratängen har stannat och fått fin färg.
När 15 minuter återstår, lägg på cocktailtomaterna.
Ta ut gratängen och garnera med basilika.