Glutenfri chokladkaka med tryffelglasyr – lättsötad

Dadlarna ger sötma åt den här mycket läckra och hållbara chokladkakan.


10 bitar

Du behöver

  • 5 ägg
  • 200 gram dadlar
  • 1 deciliter vatten
  • 0.5 deciliter kakao
  • 3 deciliter mandelmjöl
  • Tryffelglasyr
  • 100 gram mörk choklad
  • 1 deciliter vispgrädde
  • 1 tesked ljus sirap
  • 1 tesked smör
  • Valnötter, grovhackade

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader. Dela äggen i gulor och vitor.

2

Kärna ur dadlarna och mixa dem släta. Tillsätt äggulor, vatten, kakao och mandelmjöl. Mixa till en fluffig smet.

3

Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vänd först ner hälften av äggvitorna i dadelsmeten, sedan resten.

4

Kläm fast ett bakpapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smörj formen och häll i smeten.

5

Grädda kakan mitt i ugnen i 25 minuter. Låt kakan svalna.

6

Tryffelglasyr: Hacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp vispgrädde och sirap och häll det över chokladen.

7

Lägg i smöret och rör tills chokladen har smält. Låt glasyren svalna.

8

Bred glasyren på kakan. Strö över grovhackade valnötter och låt stelna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top