Du behöver
- 5 ägg
- 200 gram dadlar
- 1 deciliter vatten
- 0.5 deciliter kakao
- 3 deciliter mandelmjöl
- Tryffelglasyr
- 100 gram mörk choklad
- 1 deciliter vispgrädde
- 1 tesked ljus sirap
- 1 tesked smör
- Valnötter, grovhackade
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Dela äggen i gulor och vitor.
Kärna ur dadlarna och mixa dem släta. Tillsätt äggulor, vatten, kakao och mandelmjöl. Mixa till en fluffig smet.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vänd först ner hälften av äggvitorna i dadelsmeten, sedan resten.
Kläm fast ett bakpapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smörj formen och häll i smeten.
Grädda kakan mitt i ugnen i 25 minuter. Låt kakan svalna.
Tryffelglasyr: Hacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp vispgrädde och sirap och häll det över chokladen.
Lägg i smöret och rör tills chokladen har smält. Låt glasyren svalna.
Bred glasyren på kakan. Strö över grovhackade valnötter och låt stelna.