Pasta bolognese med isterband

Denna variant av pasta bolognese görs med isterband och är både snabblagad, god och billig per portion!

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

För 24 kronor per portion lagar du denna goda variant av pasta bolognese. (Utifrån pris januari 2023)

Du behöver

  • 1/2 gul lök
  • 75 gram rotselleri
  • Smör- och rapsolja att steka i
  • 1 isterband, ca 115 gram
  • 2.5 deciliter krossade tomater
  • 1 lagerblad
  • Salt och peppar
  • Vitkålssallad
  • 150 gram vitkål
  • 0.5 deciliter solroskärnor
  • 1 matsked rapsolja
  • Servering
  • Kokt spaghetti
  • 1.5 deciliter finhackad bladpersilja
  • 25 gram grovt riven parmesan

Gör så här

1

Hacka löken. Skala och riv rotsellerin grovt. Stek löken mjuk och glansig i rapsolja. Rör ner rotsellerin och låt den fräsa med i någon minut.

2

Ta ut innehållet i isterbandet och tillsätt det i stekpannan. Låt isterbandet steka med i någon minut samtidigt som du rör.

3

Tillsätt krossade tomater och lagerblad. Låt såsen koka i 10–15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Om såsen är för tjock, tillsätt någon matsked vatten.

4

Vitkålssallad: Skär vitkålen i små bitar. Lägg dem i en skål och krama ur för hand. Stek solroskärnorna i lite rapsolja så att de får lite färg. Salta. Blanda vitkål och solroskärnor i skålen.

5

Servering: Blanda såsen med kokt spaghetti. Toppa med bladpersilja och riven parmesan, servera med vitkålssalladen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top