För 24 kronor per portion lagar du denna goda variant av pasta bolognese. (Utifrån pris januari 2023)
Du behöver
- 1/2 gul lök
- 75 gram rotselleri
- Smör- och rapsolja att steka i
- 1 isterband, ca 115 gram
- 2.5 deciliter krossade tomater
- 1 lagerblad
- Salt och peppar Vitkålssallad
- 150 gram vitkål
- 0.5 deciliter solroskärnor
- 1 matsked rapsolja Servering
- Kokt spaghetti
- 1.5 deciliter finhackad bladpersilja
- 25 gram grovt riven parmesan
Gör så här
Hacka löken. Skala och riv rotsellerin grovt. Stek löken mjuk och glansig i rapsolja. Rör ner rotsellerin och låt den fräsa med i någon minut.
Ta ut innehållet i isterbandet och tillsätt det i stekpannan. Låt isterbandet steka med i någon minut samtidigt som du rör.
Tillsätt krossade tomater och lagerblad. Låt såsen koka i 10–15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Om såsen är för tjock, tillsätt någon matsked vatten.
Vitkålssallad: Skär vitkålen i små bitar. Lägg dem i en skål och krama ur för hand. Stek solroskärnorna i lite rapsolja så att de får lite färg. Salta. Blanda vitkål och solroskärnor i skålen.
Servering: Blanda såsen med kokt spaghetti. Toppa med bladpersilja och riven parmesan, servera med vitkålssalladen.