Wokgryta med röd thaicurry

Visst är det skönt med vardagsmat som går snabbt att göra? Den här goda wokgrytan med röd thaicurry är också billig per porition!

Tillagningstid: 30 minuter | Extra tid: Låt potatisen svalna
2 portioner

För 22,50 kronor per portion lagar du denna härliga wokgryta med röd thaicurry. (Utifrån pris januari 2023)

Du behöver

  • 3 fasta potatisar
  • Salt
  • 200 gram blomkål
  • 100 gram purjolök
  • 1 stor morot, 100 gram
  • Rapsolja att steka i
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 deciliter kokosmjölk
  • 1 matsked röd currypasta
  • 1/2 grönsaksbuljongtärning
  • 1 deciliter frysta gröna ärtor
  • 1/2-1 deciliter vatten
  • 2 teskedar pressad citron (cirka)
  • Servering
  • Kokt matvete
  • Libabröd
  • Bitar av citron

Gör så här

1

Koka potatisen med skalet kvar i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt svalna. Skala och tärna den. Dela blomkålen i mindre bitar och koka i lättsaltat vatten i en annan kastrull i 10 minuter.

2

Skär purjolöken i fina skivor. Skala och skär moroten i tunna skivor.

3

Fräs purjolöken i rapsolja i en 4-litersgryta. Pressa ner vitlöken och låt alltsammans bli mjukt och glansigt. Rör ner morotsskivorna, låt dem bli lite mjuka.

4

Tillsätt kokosmjölk, currypasta och grönsaksbuljong. Låt grytan småkoka i 10-15 minuter.

5

Rör ner potatis, blomkål, ärtor och vatten. Rör försiktigt så att inte grönsakerna går sönder. Låt grytan bli riktigt varm. Smaka av med citron och salt.

6

Servera grytan med matvete, libabröd och bitar av citron.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top