Du behöver
- 4 prt pasta t ex penne
- 0.5 st rödlök
- 1 krm salt
- 0.5 msk strösocker
- 2 msk rödvinsvinäger
- 1 msk citronsaft
- 5.5 msk olivolja
- 200 g cocktailtomater
- 1 dl soltorkade tomater i olja
- 50 g babyspenat
- 10 st svarta oliver
- 10 st gröna oliver
- 1 dl grillad strimlad paprika
- 1 dl flagad parmesan
- 0.5 kruka basilika
- italiensk salladskrydda
- nymalen svartpeppar
- 2 msk sötmandlar salta, rostade och finhackade
Gör så här
1
Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen, låt den rinna av i ett durkslag.
2
Skala och skär löken i tunna skivor. Lägg löken i en stor skål och blanda med salt och socker. Ringla över vinäger, citronsaft och olivolja.
3
Dela cocktailtomaterna. Strimla de soltorkade tomaterna. Hacka babyspenaten grovt.
4
Blanda lökblandning med cocktailtomater, soltorkade tomater, spenat, oliver, paprika, parmesan och basilika. Smaka av med salt, örtkrydda och peppar. Vänd ner pastan och blanda väl. Garnera med finhackad sötmandel.