Smörgåsbakelser med räkor

Överraska med en egen liten smörgåsbakelse till varje gäst.

Tillagningstid: 30 minuter
6 stycken

Du behöver

  • 12 st stora skivor rostbröd
  • smör
  • 200 g färskost
  • 100 g crème fraîche
  • ärtskott

Fyllning

200 g oskalade räkor
200 g crème fraîche
80 g rom röd
2 st hårdkokta ägg finhackade
3 msk finhackad dill
250 g kesella

Picklad lök

2 st rödlökar tunt skivade
2 dl vatten
1 dl strösocker
0,5 dl ättikssprit 12%

Garnering

500 g oskalade räkor
citronskal
picklad rödlök

Gör så här

1

Ta ut 12 jämnstora rundlar, 10–12 cm i diameter, ur brödskivorna. Smöra 8 rundlar.

2

Fyllning Skala och grovhacka räkorna.

3

Vispa crème fraichen fluffig med elvisp och blanda samtliga ingredienser till fyllningen.

4

Bred halva mängden fyllning på 4 av brödrundlarna. Lägg ytterligare en rundel på var och en med den smörade sidan uppåt.

5

Fördela resten av fyllningen på bröden och lägg på de sista rundlarna.

6

Blanda färskost och crème fraiche och bred krämen runt tårtorna. Fäst ärtskott runt om.

7

Picklad rödlök Rör ihop vatten, socker och ättiksprit så att sockret löses upp.

8

Skiva 2 rödlökar tunt. Lägg dem i lagen och låt dra i minuter.

9

Garnering: Skala ­räkorna till garneringen. Toppa med räkor, citronskal och picklad rödlök.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top