Du behöver
- 12 st stora skivor rostbröd
- smör
- 200 g färskost
- 100 g crème fraîche
- ärtskott
Fyllning
200 g oskalade räkor
200 g crème fraîche
80 g rom röd
2 st hårdkokta ägg finhackade
3 msk finhackad dill
250 g kesella
Picklad lök
2 st rödlökar tunt skivade
2 dl vatten
1 dl strösocker
0,5 dl ättikssprit 12%
Garnering
500 g oskalade räkor
citronskal
picklad rödlök
Gör så här
Ta ut 12 jämnstora rundlar, 10–12 cm i diameter, ur brödskivorna. Smöra 8 rundlar.
Fyllning Skala och grovhacka räkorna.
Vispa crème fraichen fluffig med elvisp och blanda samtliga ingredienser till fyllningen.
Bred halva mängden fyllning på 4 av brödrundlarna. Lägg ytterligare en rundel på var och en med den smörade sidan uppåt.
Fördela resten av fyllningen på bröden och lägg på de sista rundlarna.
Blanda färskost och crème fraiche och bred krämen runt tårtorna. Fäst ärtskott runt om.
Picklad rödlök Rör ihop vatten, socker och ättiksprit så att sockret löses upp.
Skiva 2 rödlökar tunt. Lägg dem i lagen och låt dra i minuter.
Garnering: Skala räkorna till garneringen. Toppa med räkor, citronskal och picklad rödlök.