Sommarpavlova med citronkräm

Mästerkonditorn Roy Fares blider på en härlig sommardessert!

Tillagningstid: 90 minuter
12 stycken

Du behöver

Maränger

7 st äggvitor
5 dl strösocker
1 nypa salt

Citronkräm

2 dl strösocker
0.5 dl maizena
4 st äggulor
2 dl citronjuice
1 dl vatten
50 g osaltat smör

Chantilly

5 dl grädde
0.5 dl florsocker
1 msk vaniljsocker

Garnering

1 l jordgubbar

Gör så här

1

Sätt ugnen på 130 grader. Lägg äggvitorna tillsammans med strösocker och salt i en skål.

2

Placera skålen över en kastrull med sjudande vatten. Vispa då och då tills äggvitorna når en temperatur på 55–60 grader. Du kan känna med fingret om det finns sockerkorn kvar, om inte är det klart.

3

Ta av skålen från det sjudande vattnet och vispa marängen ordentligt med en elvisp eller i maskin med visp, tills den är fast och fluffig.

4

Fyll marängen i en spritspåse och spritsa ut 12 lika stora bollar på två plåtar med bakplåtspapper. Ta en sked och forma en grop i varje ­maräng.

5

Grädda i ca 35–40 minuter, stäng av ugnen och öppna luckan. Sätt en träslev eller något liknande vid luckan så att att du har en liten glipa. Låt marängerna svalna.

6

Citronkräm Blanda strösocker, maizena och äggulor i en bunke. Häll citronjuice och vatten i en kastrull och tillsätt äggblandningen. Låt koka ett par minuter under ständig omrörning tills det blir en tjock och glansig kräm.

7

Blanda i smör, lägg plastfolie över krämen och låt kallna i kylen.

8

Chantilly Vispa grädden och sockret till en fluffig och len konsistens.

9

Spritsa citronkrämen på pavlovan, garnera med jordgubbsbitar i önskad storlek och en klick chantilly på toppen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top