Du behöver
- 2 dl röda linser
- squash
- 1 st stor lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 näve bredbladig persilja
- 2 st ägg
- 4 msk ströbröd
- 4 msk vetemjöl
- 4 msk havregryn
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk paprika
- 1 tsk chilipulver
- smör
- 1 st liten rödlök
- 2 näve salladsblad
- 8 st minihamburgerbröd
- salt och peppar
Kryddig dressing
1 dl crème fraîche
1 dl majonnäs
harissa efter smak
0,5 st pressad citron
1 nypa socker
Gör så här
Skölj linserna, koka dem i lättsaltat vatten i 15 minuter. Låt rinna av i durkslag.
Riv squashen grovt, blanda med 1 tsk salt och låt droppa av i en sil i 15 minuter. Krama ut överflödig vätska med fingrarna.
Skala och finhacka lök och vitlök. Finhacka persiljan.
Blanda linser, squash, lök, vitlök och persilja i en skål. Tillsätt ägg, ströbröd, vetemjöl, havregryn, spiskummin, paprika, chilipulver, salt och peppar. Låt färsen vila i kylen i 30 minuter.
Forma till små platta biffar och stek dem gyllene i en panna med smör eller olja. Skala rödlöken och skär den i tunna ringar. Rör ihop ingredienserna till dressingen. Värm de små hamburgerbröden i ugnen, halvera dem, och häll på dressingen. Toppa med sallad, linsbiffar och rödlök.