Anna Marias enkla marmelad

Härlig hemlagad marmelad på äpplen eller kvitten.

Tillagningstid: 80 minuter
0 styck

Du behöver

  • äpplen eller kvitten
  • socker
  • citron

Gör så här

1

Skär kvitten eller äpplen i klyftor, koka dem en stund, låt rinna av och skala sedan frukten.

2

Väg frukten, tillsätt 2/3 socker och saften från citron ­(räkna med 1 citron per kilo frukt). Koka på medelvärme under konstant omrörning i cirka en timme, tills det blir krämigt.

3

Låt svalna, häll upp på rena glasburkar och sätt på locket. När du väl öppnat burken för att äta av marmeladen ska den sedan förvaras kallt.


Kommentar:
Anna Marias husmors­knep: täck burken med en bit bakplåtspapper indränkt i valfri alkoholhaltig dryck innan den stängs, för längre hållbarhet.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top