Du behöver
- olivolja
- 2.5 st vitlöksklyftor
- 4.5 st fasta potatisar
- 2.5 st selleristjälkar
- 1 l grönsaksbuljong eller kycklingbuljong
- 100 g pasta välj en kort sort t ex orecchiette, casarecce eller strozzapreti
Servering
olivolja
Gör så här
Förbered grönsakerna.
Fräs sen i rikligt med olivolja i en stor kastrull. Rör om så att det inte bränns. Risken för att vitlöken ska brännas är inte så stor eftersom sellerin släpper en del vatten. Fräs 5–10 minuter tills det luktar gott.
Tillsätt buljong och pastan.
Låt småkoka under lock tills potatisen är klar. Potatisen ska vara ordentligt kokt. Koka gärna lite längre så att den blir riktigt mjuk.
Inget annat behöver tillsättas, varken salt eller peppar. Späd eventuellt med mer buljong eller vatten.
Ringla olivolja över varje portion när den serveras. Olio crudo som det kallas, dvs rå olja. Det ger en fin frisk och kryddig smak.