Orecchiette med broccoli

Tänk att det enkla kan smaka så gott!

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g orecchiette eller annan pasta
  • 600 g broccoli fryst eller färsk
  • 3 st vitlöksklyftor finhackade
  • 1 st färsk chili eller peperoncino
  • 4 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

1

Dela broccolin i små buketter. Skala stjälkarna om de är grova. Dela ner stjälkarna i mindre bitar. Koka i några minuter saltat vatten som pastan sedan ska koka i. Lyft upp broccolin med t ex en nätsil, eller häll av och spara kokvattnet. Skölj broccolin i kallt vatten.

2

Koka pastan i broccoli-vattnet.

3

Finhacka vitlöken och fräs utan att den tar färg till-sammans med peperoncino i olivolja i en stekpanna. Låt broccolin fräsa med.

4

Häll av pastan. Spar lite av kokvattnet. Blanda ner pastan i stekpannan. Späd med kokvatten om det behövs. Servera.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top