Läsar-recept

Indonesisk soppa med räkor

Mycket lättlagad är den vackra och goda räksoppa med curry som Icakurirens läsare Märit Landberg bjuder på.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • 3 tsk currypulver
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 1 burk krossade tomater 400 g
  • 3 dl grädde
  • 1 burk konserverade persikohalvor 400 gr inkl lag
  • 3 dl skalade räkor
  • finstrimlad isbergssallad

Gör så här

1

Hacka lök och vitlök. Fräs löken några minuter i smör på dryg medelvärme, tillsätt vitlöken mot slutet. Rör i curryn och låt fräsa en aning. Salta, peppra och smula i buljong­tärningen.

2

Tillsätt tomatkross och grädde, rör om och låt det puttra 5 minuter.

3

Häll ner persikolagen i soppan. Tärna hälften av persikorna och vänd i dem. Låt allt bli varmt. Blanda i räkorna i sista stund och skopa upp i djupa tallrikar med lite sallad i botten.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top