Du behöver
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 msk smör
- 3 tsk currypulver
- 1 tsk salt
- 2 krm peppar
- 1 tärning fiskbuljong
- 1 burk krossade tomater 400 g
- 3 dl grädde
- 1 burk konserverade persikohalvor 400 gr inkl lag
- 3 dl skalade räkor
- finstrimlad isbergssallad
Gör så här
Hacka lök och vitlök. Fräs löken några minuter i smör på dryg medelvärme, tillsätt vitlöken mot slutet. Rör i curryn och låt fräsa en aning. Salta, peppra och smula i buljongtärningen.
Tillsätt tomatkross och grädde, rör om och låt det puttra 5 minuter.
Häll ner persikolagen i soppan. Tärna hälften av persikorna och vänd i dem. Låt allt bli varmt. Blanda i räkorna i sista stund och skopa upp i djupa tallrikar med lite sallad i botten.