Du behöver
- 2 st äggvitor
- 2 st äggulor
- 1 dl strösocker
- 350 g mascarpone
- 2 msk apelsinlikör
- 8 st savoiardikex
- 1.5 dl färskpressad apelsinsaft
- kakaopulver
Gör så här
Vispa äggvitorna till hårt skum i en bunke. Vispa äggulorna och sockret fluffigt i en annan bunke.
Vispa mascarpone och likören i en bunke. Vänd ner äggulevispet i mascarponen, vispa snabbt ihop. Vänd sedan ner äggvitorna med slickepott, blanda till en slät, luftig kräm.
Bryt kexen på mitten och doppa bitarna i apelsinsaften.
Lägg två bitar vardera i botten av fyra vinglas. Skeda på hälften av tiramisukrämen. Lägg i ett lager till av saftdoppade kex. Skeda över resterande kräm och pudra över kakao.
Låt stå i kylen i minst 1 timme före servering.