Rotfruktsgratänger med grönkål

Portionsgratängerna med rotfrukter, Västerbottensost och grönkål är precis lagom matiga.

Tillagningstid: 45 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 200 g morötter
  • 100 g palsternackor
  • 30 g grönkål
  • 1 st gul lök
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk fransk senap
  • 2 dl riven västerbottenost
  • 2 msk hackad färsk timjan
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 7 st soltorkade tomater

Garnering

färsk timjan

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader. Skala och grovriv rotfrukterna. Finhacka grönkålsbladen. Skala och finhacka löken.

2

Blanda grädde, senap, halva mängden ost, timjan, salt och peppar i en rymlig bunke.

3

Strimla de soltorkade tomaterna. Blanda med rotfrukterna. Fördela rotfruktsblandningen i gräddblandningen.

4

Smörj 6 portionsformar. Fördela blandningen i formarna och strö över resterande mängd ost.

5

Grädda strax under ugnens mitt i ca 25-30 minuter.

6

Garnering Toppa med timjan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top