Picklad rödkål

Rödkål i picklad form med julens alla kryddor i lagen är en härligt vegetarisk rätt på julbordet.

Tillagningstid: 5 minuter | Extra tid: 60 minuter
0 styck

Du behöver

  • 500 g rödkål

Lag

1 dl vitvinsvinäger
1 dl strösocker
3 dl vatten
2 msk finriven färsk ingefära
3 st stjärnanis
3 st kryddnejlikor
1 st hel svartpeppar
0.5 tsk salt

Gör så här

1

Ansa kålen och hyvla den tunt, använd gärna mandolin eller osthyvel. Lägg kålen i en bunke.

2

Lag Koka samman vinäger, socker, vatten, ingefära och kryddor i en kastrull. Låt sjuda i ca 5 minuter till en kryddig lag.

3

Häll den varma lagen över kålen och vänd runt. Låt allt stå och dra i minst 1 timme, gärna mer.

4

Förvara övertäckt i kylen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top