Du behöver
- 300 g pumpa vältvättad
- 3 msk olivolja plus lite till formen
- salt och peppar
- 280 g rigatoni går att byta mot penne, skruvar eller annan pasta
- 1 burk béchamelsås
- 2 dl grädde
- 150 g riven ost
- 25 g rucola
- 2 msk hackad bladpersilja
Gör så här
1
Sätt ugnen på 225 grader. Tärna pumpan. Blanda pumpa och olivolja på en plåt med bakplåtspapper. Salta, peppra och rosta i mitten av ugnen ca 15 minuter.
2
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och låt den rinna av i ett durkslag.
3
Häll tillbaka pastan i kastrullen. Blanda i bechamelsås och grädde, koka upp under omrörning. Blanda i ost, rucola och den rostade pumpan. Smaka av med salt och peppar.
4
Häll pastan i en oljad ugnssäker form och gratinera i mitten av ugnen ca 20 minuter.
5
Garnera med persiljan.
Den här gratängen passar lika bra till middag som till lunchlådan.
Bechamelsås finns att köpa på burk eller i påse för en ännu mer lättlagad rätt.