Mättande & gott – Pumpasoppa med kokos och koriander

Bjud på en len värmande soppa med smak av kokos, koriander och curry. Välj grönsaksbuljong istället för kyckling om du vill laga veganskt.

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 800 g pumpa muscat- eller butternutpumpa
  • 1 st gul lök
  • 3 msk olivolja
  • 2 st buljongtärningar Höns- eller grönsaksbuljong
  • 1 msk currypulver Välj gärna mangocurry-pulver
  • 1 l kokande vatten
  • 2 dl kokosmjölk
  • salt och peppar
  • 4 msk skalade pumpafrön
  • 1.5 dl kokosflagor
  • 0.5 kruka koriander

Gör så här

1

Hetta upp oljan i en soppgryta. Lägg i pumpan och löken och fräs ca 5 minuter. Tillsätt smulade buljongtärningar och curry och fräs under omrörning ca 1 minut. Tillsätt hälften av vattnet. Koka upp och sjud soppan under lock, tills allt är mjukt, ca 25 minuter.

2

Ta soppgrytan från värmen. Finfördela soppan med stavmixer direkt i grytan. Späd soppan först med kokosmjölken och sedan med resten av vattnet till önskad konsistens, koka upp och sjud soppan ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och ev mera curry.

3

Toppa soppan med frön blandade med kokosflingor. Garnera med koriander.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top