Du behöver
- 800 g pumpa muscat- eller butternutpumpa
- 1 st gul lök
- 3 msk olivolja
- 2 st buljongtärningar Höns- eller grönsaksbuljong
- 1 msk currypulver Välj gärna mangocurry-pulver
- 1 l kokande vatten
- 2 dl kokosmjölk
- salt och peppar
- 4 msk skalade pumpafrön
- 1.5 dl kokosflagor
- 0.5 kruka koriander
Gör så här
Hetta upp oljan i en soppgryta. Lägg i pumpan och löken och fräs ca 5 minuter. Tillsätt smulade buljongtärningar och curry och fräs under omrörning ca 1 minut. Tillsätt hälften av vattnet. Koka upp och sjud soppan under lock, tills allt är mjukt, ca 25 minuter.
Ta soppgrytan från värmen. Finfördela soppan med stavmixer direkt i grytan. Späd soppan först med kokosmjölken och sedan med resten av vattnet till önskad konsistens, koka upp och sjud soppan ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och ev mera curry.
Toppa soppan med frön blandade med kokosflingor. Garnera med koriander.