Du behöver
Potatistortilla
8 st ägg
5 st kokta potatisar Välj en fast sort
salt
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
0.5 dl olivolja
Paprikasalsa
1 st grillad paprika
100 g cocktailtomater
1.5 msk finhackad bladpersilja
2 msk rödvinsvinäger
Servering
100 g serranoskinka
250 g manchegoost
1 dl gröna oliver
Gör så här
Knäck äggen i en skål, vispa samman lätt med gaffel, krydda med salt och peppar.
Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och skiva potatisen.
Hetta upp en stekpanna och tillsätt olja. Stek löken tills den mjuknat och fått lite färg. Tillsätt vitlök och potatis, stek en stund till.
Häll ner potatisblandningen i skålen med äggen. Låt stå i ca 10 minuter.
Hetta upp stekpannan igen och tillsätt omelettsmeten. Stek på medelvärme tills den börjar sätta sig, rör då och då med en gaffel. Låt tortillan glida ner på en tallrik, vänd tillbaka den i stekpannan. Stek ytterligare några minuter tills den stelnat. Lägg upp på tallrik att svalna.
Paprikasalsa Skär paprikan i mindre bitar. Dela tomaterna i halvor eller kvartar. Blanda med persilja och vinäger. Fördela över omeletten.
Servering Servera med skinka, oliver och manchego.