Festlig teriyakilax

Härlig stekyta och mjäll inuti. Teriyakilax är lättlagat och passar både till vardag och fest.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st laxfilé med skinn
  • 2 msk vetemjöl
  • salt
  • 1.5 msk solrosolja
  • 1.5 msk sake
  • rostade sesamfrön
  • strimlad salladslök
  • krasse

Sås

4 msk sake
4 msk mirin
4 msk japansk soja
2 msk strösocker

Gör så här

1

Sås Blanda samman såsen.

2

Torka av laxen. Blanda mjöl, salt och peppar på en tallrik. Vänd laxen i mjölet.

3

Hetta upp oljan i en stekpanna, helst teflon. Stek laxen runtom. Börja med skinn­sidan, så den blir krispig och får färg. Lyft laxen ur pannan strax innan den är färdig. Varmhåll laxen under folie.

4

Tillsätt saken i pannan och låt den nästan koka in. Häll i såsen och låt koka ihop någon minut.

5

Lägg tillbaka laxen. Ös den regelbundet med såsen och låt puttra någon minut. Laxen är klar vid en innertemperatur på 48 grader.

6

Lägg upp och ringla över såsen. Strö på sesamfrön och salladslök. Toppa med krasse eller rödbetsgroddar.

7

Servering Servera med ris.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top