Rödbetssallad med grönkål

Njut en sallad av rödbetor med grönkål, pinjenötter och senapsdressing ? en riktigt smakfull kombination.

Tillagningstid: 70 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg rödbetor

Dressing

1.5 msk svensk senap
1.5 msk dijonsenap
2 msk rödvinsvinäger
1 dl rapsolja
salt
strösocker
2 msk vatten

Topping

50 g pinjenötter
Späda grönkålsblad

Gör så här

1

Tvätta rödbetorna, men skala dem inte. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten under lock i cirka 1 timme. Vattnet ska täcka betorna. Fyll på vid behov. Häll av vattnet, låt svalna.

2

Dressing Blanda senap, dijonsenap och vinäger. Tillsätt oljan i en fin stråle under omrörning. Smaka av med salt, peppar och socker. Rör ner vattnet.

3

Skala rödbetorna med händerna och skiva dem tunt. Lägg dem i en skål och häll över dressingen.

4

Topping Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna tills de fått färg. Strö dem och grönkålsblad över rödbetorna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top