Du behöver
- 1 kg rödbetor
Dressing
1.5 msk svensk senap
1.5 msk dijonsenap
2 msk rödvinsvinäger
1 dl rapsolja
salt
strösocker
2 msk vatten
Topping
50 g pinjenötter
Späda grönkålsblad
Gör så här
Tvätta rödbetorna, men skala dem inte. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten under lock i cirka 1 timme. Vattnet ska täcka betorna. Fyll på vid behov. Häll av vattnet, låt svalna.
Dressing Blanda senap, dijonsenap och vinäger. Tillsätt oljan i en fin stråle under omrörning. Smaka av med salt, peppar och socker. Rör ner vattnet.
Skala rödbetorna med händerna och skiva dem tunt. Lägg dem i en skål och häll över dressingen.
Topping Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna tills de fått färg. Strö dem och grönkålsblad över rödbetorna.