Saftiga lammfärsbiffar med tabbouleh

Tänd grillen och bjud på läckra lammfärsbiffar med en smakrik tabbouleh som tillbehör!

Tillagningstid: 45 minuter | Extra tid: 10 minuter
0 styck

Du behöver

  • 500 g lammfärs
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 tsk mald spiskummin
  • salt

Tabbouleh

2 dl kokt bulgur
tomater
1 st gul lök
liten bunt bladpersilja
2 msk finhackad mynta
1 st citron
3 msk olivolja
salt och svartpeppar

Servering

1 st gurka
1 st rödlök
2 dl tjock yoghurt
1 dl oliver

Gör så här

1

Blanda färsen med paprikapulver, vitlök och spiskummin. Krydda med salt och peppar. Forma till avlånga biffar, lägg på ett fat täckt med plastfolie och ställ in i kylen.

2

Tabbouleh: Lägg kokt bulgur i en skål. Fintärna tomaterna, finhacka lök och persilja. Blanda ner allt i skålen med bulgur. Tillsätt mynta, citronsaft och olivolja. Krydda med salt och peppar, blanda.

3

Grilla biffarna tills de fått fin färg och är genomstekta.

4

Servering Servera lammfärsbiffarna med tabbouleh, gurka, lök, yoghurt och oliver.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top