Du behöver
- 500 g lammfärs
- 1 tsk paprikapulver
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 tsk mald spiskummin
- salt
Tabbouleh
2 dl kokt bulgur
tomater
1 st gul lök
liten bunt bladpersilja
2 msk finhackad mynta
1 st citron
3 msk olivolja
salt och svartpeppar
Servering
1 st gurka
1 st rödlök
2 dl tjock yoghurt
1 dl oliver
Gör så här
Blanda färsen med paprikapulver, vitlök och spiskummin. Krydda med salt och peppar. Forma till avlånga biffar, lägg på ett fat täckt med plastfolie och ställ in i kylen.
Tabbouleh: Lägg kokt bulgur i en skål. Fintärna tomaterna, finhacka lök och persilja. Blanda ner allt i skålen med bulgur. Tillsätt mynta, citronsaft och olivolja. Krydda med salt och peppar, blanda.
Grilla biffarna tills de fått fin färg och är genomstekta.
Servering Servera lammfärsbiffarna med tabbouleh, gurka, lök, yoghurt och oliver.