Du behöver
- 5 dl vetemjöl
- 200 g smör
- 1 st ägg
- 2.5 msk iskallt vatten
Fyllning
3 dl rensade kantareller
1.5 msk smör
salt och peppar
Ägg- och ostsmet
4 st ägg
4 dl grädde
1.5 krm salt
0.5 krm nymalen svartpeppar
150 g riven gratängost
100 g riven västerbottenost
Garnering
3 dl kantareller Små eller rensade i bitar
2 msk smör
dillkrona
björnbär
flingsalt
Gör så här
Deg: Lägg mjöl och smör skuret i tunna skivor i en skål. Nyp ihop till en smulig massa. Tillsätt ägget och vattnet. Arbeta till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 22 cm i diameter. Låt degen nå upp över kanten. Nagga botten och låt vila i kyl 30 minuter.
Värm ugnen till 225 grader. Förgrädda mitt i ugnen 15 min. Ta ut pajen och sänk temperaturen till 200 grader.
Fyllning: Stek kantarellerna i smör 10 minuter tills de är knapriga. Salta, peppra och lägg dem i pajskalet.
Vispa ihop ägg och grädde i en skål. Salta, peppra och blanda ner osten. Häll ägg-smeten i pajskalet.
Grädda i nedre delen av ugnen, 30-40 minuter tills fyllningen har stelnat och pajen fått färg. Låt vila 30 minuter.
Garnering Fräs kantarellerna knapriga i smöret. Toppa med kantareller, dill och björnbär. Strö över flingsalt och peppra.