Varm kålsallad med betor

Du behöver 4 st rödbetor 250 g grönkål 1 st rödlök 2 msk olivolja 2 msk balsamvinäger 1 msk flytande honung flingsalt svartpeppar 2-3 msk...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st rödbetor
  • 250 g grönkål
  • 1 st rödlök
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk flytande honung
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • 2-3 msk hasselnötter grovhackade
  • surdegsbröd

Till servering

ett par goda ostar t.ex. gruyère, brillat savarin eller chèvre

Gör så här

1

Skrubba betorna rena med en rotfruktsborste under rinnande kallt vatten. Koka betorna mjuka under lock i en kastrull med vatten. Häll av vattnet och låt betorna svalna något.

2

Skala och skär betorna i klyftor. Skölj grönkålen och repa loss bladen från stjälkarna. Dela i mindre bitar. Skala och skär löken i tunna skivor.

3

Hetta upp en stekpanna och tillsätt en matsked olja, stek grönkålen i ett par minuter tills den mjuknat och fått lite färg.

4

 Tillsätt resten av oljan, vinäger och honung i pannan. Krydda med lite salt och peppar, blanda. Lägg upp i en skål och tillsätt betor och rödlök, toppa med hackade nötter. Servera genast tillsammans med goda ostar och bröd.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top