Du behöver
- 4 st rödbetor
- 250 g grönkål
- 1 st rödlök
- 2 msk olivolja
- 2 msk balsamvinäger
- 1 msk flytande honung
- flingsalt
- svartpeppar
- 2-3 msk hasselnötter grovhackade
- surdegsbröd
Till servering
ett par goda ostar t.ex. gruyère, brillat savarin eller chèvre
Gör så här
Skrubba betorna rena med en rotfruktsborste under rinnande kallt vatten. Koka betorna mjuka under lock i en kastrull med vatten. Häll av vattnet och låt betorna svalna något.
Skala och skär betorna i klyftor. Skölj grönkålen och repa loss bladen från stjälkarna. Dela i mindre bitar. Skala och skär löken i tunna skivor.
Hetta upp en stekpanna och tillsätt en matsked olja, stek grönkålen i ett par minuter tills den mjuknat och fått lite färg.
Tillsätt resten av oljan, vinäger och honung i pannan. Krydda med lite salt och peppar, blanda. Lägg upp i en skål och tillsätt betor och rödlök, toppa med hackade nötter. Servera genast tillsammans med goda ostar och bröd.