Du behöver
- 400 g kycklinglårfilé i munsbitar
- 1 st gul lök strimlad
- 2 msk rapsolja neutral
- 400 ml kokosgrädde
- 8 dl vatten
- 0.75 dl fisksås
- 8 st kaffirlimeblad
- 3 st citrongräs bankade
- 1,5 msk palmsocker alt råsocker
- 4 prt risnudlar
- 1-4 st thaichili små, skivade
- 100 g champinjoner kvartade
- 2 st lime pressad saft
- 4 st ägg löskokta
- limeklyftor
Gör så här
Bryn kyckling och lök i oljan i en gryta på medelvärme några minuter.
Tillsätt kokosgrädde, 8 deciliter vatten, fisksås, kaffirlimeblad, citrongräs och socker.
Låt det småkoka ihop i cirka 20 minuter.
Koka risnudlarna enligt anvisningarna på paketet i en separat kastrull och skölj snabbt av dem i kallt vatten.
Lägg chili och champinjoner i soppan och låt sjuda med sista 5 minuterna. Smaka av med limesaft. Tillsätt eventuellt mer fisksås för sälta.
Servera soppan med risnudlar, ägg och limeklyftor.