Tom Kha Gai

Du behöver 400 g kycklinglårfilé i munsbitar 1 st gul lök strimlad 2 msk rapsolja neutral 400 ml kokosgrädde 8 dl vatten 0.75 dl fisksås...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g kycklinglårfilé i munsbitar
  • 1 st gul lök strimlad
  • 2 msk rapsolja neutral
  • 400 ml kokosgrädde
  • 8 dl vatten
  • 0.75 dl fisksås
  • 8 st kaffirlimeblad
  • 3 st citrongräs bankade
  • 1,5 msk palmsocker alt råsocker
  • 4 prt risnudlar
  • 1-4 st thaichili små, skivade
  • 100 g champinjoner kvartade
  • 2 st lime pressad saft
  • 4 st ägg löskokta
  • limeklyftor

Gör så här

1

Bryn kyckling och lök i oljan i en gryta på medelvärme några minuter. 

2

Tillsätt kokosgrädde, 8 deciliter vatten, fisksås, kaffirlimeblad, citrongräs och socker. 

3

Låt det småkoka ihop i cirka 20 minuter. 

4

Koka risnudlarna enligt anvisningarna på paketet i en separat kastrull och skölj snabbt av dem i kallt vatten.

5

Lägg chili och champinjoner i soppan och låt sjuda med sista 5 minuterna. Smaka av med limesaft. Tillsätt eventuellt mer fisksås för sälta. 

6

Servera soppan med risnudlar, ägg och lime­klyftor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top