Asiatisk fläskfärs med ingefära

Du behöver 4 prt jasminris 2 msk rapsolja 500 g fläskfärs 1 msk finriven ingefära 2 st vitlöksklyftor 0.5 st röd chili 2 msk japansk...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 prt jasminris
  • 2 msk rapsolja
  • 500 g fläskfärs
  • 1 msk finriven ingefära
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 0.5 st röd chili
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk asiatisk fisksås
  • 1 msk råsocker
  • svartpeppar
  • bunt salladslök
  • 1 st lime

Till servering

strimlad vitkål och skivad gurka

Gör så här

1

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

2

Hetta upp oljan i en stekpanna eller wok och tillsätt färsen. Fräs tills den fått lite färg, blanda då och då och dela färsen med en träsked i mind­re bitar.

3

Tillsätt finriven ingefära, finhackad vitlök och chili. Fräs en stund till, rör då och då. Stek tills färsen är genomstekt.

4

Häll ner soja, fisksås och socker. Blanda och låt allt bli varmt och krydda med lite svartpeppar.

5

Strimla salladslöken i tunna skivor och dela limen på mitten i två halvor. Lägg upp färsen med nykokt ris och toppa med strimlad salladslök och pressa över lime.

6

Servera med strimlad kål och gurka.

7

Tips: Det är också gott att servera rätten med hackade jordnötter eller rostade sesamfrön och färsk koriander.


Kommentar:
Fläskfärsen passar perfekt ihop med asiatiska smaksättare som soja, fisksås, ingefära och chili. Här steker vi den och serverar med ris.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top