Du behöver
- 4 prt jasminris
- 2 msk rapsolja
- 500 g fläskfärs
- 1 msk finriven ingefära
- 2 st vitlöksklyftor
- 0.5 st röd chili
- 2 msk japansk soja
- 1 msk asiatisk fisksås
- 1 msk råsocker
- svartpeppar
- bunt salladslök
- 1 st lime
Till servering
strimlad vitkål och skivad gurka
Gör så här
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Hetta upp oljan i en stekpanna eller wok och tillsätt färsen. Fräs tills den fått lite färg, blanda då och då och dela färsen med en träsked i mindre bitar.
Tillsätt finriven ingefära, finhackad vitlök och chili. Fräs en stund till, rör då och då. Stek tills färsen är genomstekt.
Häll ner soja, fisksås och socker. Blanda och låt allt bli varmt och krydda med lite svartpeppar.
Strimla salladslöken i tunna skivor och dela limen på mitten i två halvor. Lägg upp färsen med nykokt ris och toppa med strimlad salladslök och pressa över lime.
Servera med strimlad kål och gurka.
Tips: Det är också gott att servera rätten med hackade jordnötter eller rostade sesamfrön och färsk koriander.
Fläskfärsen passar perfekt ihop med asiatiska smaksättare som soja, fisksås, ingefära och chili. Här steker vi den och serverar med ris.