Grön ärtsoppa med räkor

Du behöver 0.5 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 1 msk smör 4 dl frysta gröna ärtor 4 dl vatten 1.5 msk grönsaksfond eller 1...

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 0.5 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk smör
  • 4 dl frysta gröna ärtor
  • 4 dl vatten
  • 1.5 msk grönsaksfond eller 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 tsk färskpressad citron
  • svartpeppar

Topping

2 dl handskalade räkor
1 näve ärtskott
1 dl crème fraîche
4 msk löjrom
1 tsk fint skuren gräslök

Gör så här

1

Skala och finhacka lök och vitlök och fräs dem i smöret i en kastrull tills de är mjuka och genomskinliga. Tillsätt ärtor, vatten och buljongtärning eller fond och koka upp.

2

Låt sjuda i några minuter och mixa slätt tillsammans med crème fraiche och citron. Smaka av med svartpeppar.

3

Fördela räkorna i fyra skålar eller koppar. Strö över topparna på ärtskotten. Klicka lite crème fraiche över och toppa med löjrom. Överst strör du lite gräslök. Häll soppan runt räkorna.

4

Tips: Soppan räcker till fyra normalstora skålar, så den som vill servera i en liten kopp får en matlåda över!


Kommentar:
Den vackert gröna ärtsoppan serveras ljummen med räkor, löjrom och gräslök.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top