Mangosallad med fänkål

Du behöver 3 st mangor 1 st stort fänkålsstånd 1.5 kruka koriander 1 st stor mild röd chilifrukt 1.5 dl salta rostade jordnötter 1 st...

Tillagningstid: 15 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 3 st mangor
  • 1 st stort fänkålsstånd
  • 1.5 kruka koriander
  • 1 st stor mild röd chilifrukt
  • 1.5 dl salta rostade jordnötter
  • 1 st lime

Till servering

japansk soja

Gör så här

1

Skala mangofrukterna. Ansa fänkålen. Hacka koriandern. Dela, kärna ur och klipp chilin i fina strimlor. Skär mango och fänkål i tunna skivor, använd mandolin.

2

Varva mango, fänkål, koriander, chili och jordnötter på ett fat. Ringla över limesaften och servera med soja


Kommentar:
Vi inleder middagen med en fräsch och fruktig sallad med mango och fänkål som får syra från lime och sälta från jordnötter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top