Minipavlova med vaniljgrädde

Perfekt dessert att bjuda på! Marängerna kan göras ett par dagar i förväg och förvaras i lufttät burk.

Tillagningstid: 90 minuter
4 portioner

Du behöver

Maränger

3 st äggvitor
3 dl strösocker
1 tsk citronsaft
1 msk maizena majsstärkelse

Vaniljgrädde

2 dl vispgrädde
2 dl crème fraîche
1 dl florsocker
1 tsk äkta vaniljpulver
1 tsk finrivet citronskal

Garnering

200 g frysta tinade bär
1.5 msk florsocker

Gör så här

1

Maränger Sätt ugnen på 110 grader. Vispa äggvitorna i ett par minuter i en ren rostfri bunke tills de är vita och fasta.

2

Tillsätt socker och citronsaft och vispa tills marängen är riktigt glansig, det tar ett par minuter. Rör ner maizenan.

3

Spritsa eller klicka ut marängbottnar, 8–10 centimeter i diameter, på en papprad plåt. Gör en grop i mitten av varje med baksidan av en sked så att fyllningen får plats.

4

Grädda längst ner i ugnen i cirka 1 timme. Låt marängerna svalna på galler.

5

Vaniljgrädde Vispa samman grädde, crème fraiche, florsocker, vaniljpulver och citronskal i en bunke till en pösig kräm.

6

Toppa marängerna med krämen och bären. Pudra över florsocker och servera genast.

7

Tips: För att lyckas med maränger är det viktigt att bunken är helt ren och att det inte finns spår av gula i äggvitan. Använd gärna en rostfri bunke eller en glasskål.


Kommentar:
Marängerna kan göras ett par dagar i förväg och förvaras i lufttät burk.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top