Du behöver
Maränger
3 st äggvitor
3 dl strösocker
1 tsk citronsaft
1 msk maizena majsstärkelse
Vaniljgrädde
2 dl vispgrädde
2 dl crème fraîche
1 dl florsocker
1 tsk äkta vaniljpulver
1 tsk finrivet citronskal
Garnering
200 g frysta tinade bär
1.5 msk florsocker
Gör så här
Maränger Sätt ugnen på 110 grader. Vispa äggvitorna i ett par minuter i en ren rostfri bunke tills de är vita och fasta.
Tillsätt socker och citronsaft och vispa tills marängen är riktigt glansig, det tar ett par minuter. Rör ner maizenan.
Spritsa eller klicka ut marängbottnar, 8–10 centimeter i diameter, på en papprad plåt. Gör en grop i mitten av varje med baksidan av en sked så att fyllningen får plats.
Grädda längst ner i ugnen i cirka 1 timme. Låt marängerna svalna på galler.
Vaniljgrädde Vispa samman grädde, crème fraiche, florsocker, vaniljpulver och citronskal i en bunke till en pösig kräm.
Toppa marängerna med krämen och bären. Pudra över florsocker och servera genast.
Tips: För att lyckas med maränger är det viktigt att bunken är helt ren och att det inte finns spår av gula i äggvitan. Använd gärna en rostfri bunke eller en glasskål.
Marängerna kan göras ett par dagar i förväg och förvaras i lufttät burk.