Huevos rancheros med svarta bönor

Du behöver 1 st gul lök 2 st klyftor vitlök 1 st färsk chili 1 st röd paprika 400 g svarta bönor olivolja till stekning...

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 2 st klyftor vitlök
  • 1 st färsk chili
  • 1 st röd paprika
  • 400 g svarta bönor
  • olivolja till stekning
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 400 g krossade tomater
  • salt och svartpeppar
  • 4 st ägg
  • 8-12 st små tortillabröd
  • 150 g fetaost
  • 1 kruka färsk koriander

Gör så här

1

Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och strimla chilin och strimla även paprikan.

2

Häll av bönorna i ett durkslag och skölj dem.

3

Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök, vitlök, chili och paprika tillsammans med paprikapulver och spiskummin i cirka 5 minuter.

4

Rör ner bönor och krossade tomater och låt puttra på svag värme i 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.

5

Stek äggen i olja, salta och peppra.

6

Lägg upp 2–3 varma tortillas på varje tallrik. Skeda över bönröran. Toppa med stekt ägg, smulad fetaost och färsk koriander.


Kommentar:
Huevos rancheros – tortillas med tomat- och bönröra och stekt ägg – är en mexikansk frukosträtt men den passar lika bra som lättlagad vegomiddag.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top