Du behöver
- 800 g färdigköpt pizzadeg
- 2 dl crème fraîche
- 150 g riven mozzarella
- 1 krm svartpeppar
- 250 g sötpotatis
- 1 msk olivolja
- 2 krm salt
- 100 g chèvreost utan kanter
- 0.5 dl pumpakärnor
Till servering
150 g parmaskinka
färsk timjan
Gör så här
Värm ugnen till temperaturen som står på pizzadegens förpackning. Rulla eller kavla ut degen på papprade plåtar (degen räcker till två stora pizzor eller fyra portionspizzor). Blanda crème fraiche och mozzarella med peppar och fördela blandningen jämnt över pizzadegen.
Skala sötpotatisen och skär den i riktigt tunna skivor, helst med mandolin. Lägg skivorna i en skål, ringla över olja och blanda väl. Bred ut skivorna i ett jämnt och tunt lager över pizzorna. Salta lätt och grädda i 15 minuter i mitten av ugnen.
Ta ut pizzan och smula över chèvre. Strö över pumpakärnorna och grädda i ytterligare några minuter, tills getosten börjar smälta lite och pizzan har fått fin färg.
Ta ut pizzan och lägg på parmaskinka. Strö över lite timjan och servera.
Den som vill ha vegetarisk middag skippar bara parmaskinkan,
sötpotatispizzan är supergod ändå.