Pizza bianca med sötpotatis

Du behöver 800 g färdigköpt pizzadeg 2 dl crème fraîche 150 g riven mozzarella 1 krm svartpeppar 250 g sötpotatis 1 msk olivolja 2 krm...


0 Ingen enhet / tomt

Du behöver

  • 800 g färdigköpt pizzadeg
  • 2 dl crème fraîche
  • 150 g riven mozzarella
  • 1 krm svartpeppar
  • 250 g sötpotatis
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 100 g chèvreost utan kanter
  • 0.5 dl pumpakärnor

Till servering

150 g parmaskinka
färsk timjan

Gör så här

1

Värm ugnen till temperaturen som står på pizzadegens förpackning. Rulla eller kavla ut degen på papprade plåtar (degen räcker till två stora pizzor eller fyra portionspizzor). Blanda crème fraiche och mozzarella med peppar och fördela blandningen jämnt över pizzadegen.

2

Skala sötpotatisen och skär den i riktigt tunna skivor, helst med mandolin. Lägg skivorna i en skål, ringla över olja och blanda väl. Bred ut skivorna i ett jämnt och tunt lager över pizzorna. Salta lätt och grädda i 15 minuter i mitten av ugnen.

3

Ta ut pizzan och smula över chèvre. Strö över pumpakärnorna och grädda i ytterligare några minuter, tills getosten börjar smälta lite och pizzan har fått fin färg.

4

Ta ut pizzan och lägg på parmaskinka. Strö över lite timjan och servera.


Kommentar:
Den som vill ha vegetarisk middag skippar bara parmaskinkan,
sötpotatispizzan är supergod ändå.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top